Σεραφείμ Κορώσης

Ο Σεραφείμ Κορώσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών. Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού από το 1992 και στην ΕΦΑΠΑ από τις αρχές του 2000 (πρώην Α’ ΕΠΚΑ). Έχει εργαστεί ως συντηρητής σε Πανεπιστημιακές ανασκαφές σε Αμοργό, Άνδρο και Κρήτη (Μόχλος) και σε διάφορα Μουσεία στην Ελλάδα όπως της Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Δήλου, Πυθαγορείου Σάμου κλπ.

Έχει λάβει ενεργό μέρος σε αναστηλωτικές εργασίες, σε απεγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις, γλυπτών, επιγραφών, κεραμικών και λοιπόν ευρημάτων σε Μουσεία και σε περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, στην ΕΦΑΠΑ, πραγματοποίησε εκμαγεύσεις και παραγωγή αντιγράφων για λόγους εκπαιδευτικούς/εκθεσιακούς, αναστηλωτικούς και προληπτικής συντήρησης, βάσει της εμπειρίας που αποκτήθηκε στα εργαστήρια του ΤΑΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την συντήρηση μνημείων και λίθινων ευρημάτων, ενώ ήταν επιβλέπων συντηρητής στο έργο ΕΣΠΑ «Συντήρηση και ανάδειξη του Ωρολογίου του Ανδρονίκου Κυρρήστου στην Ρωμαϊκή Αγορά των Αθηνών» και το παρόν διάστημα, στο έργο «Στερέωση και Συντήρηση του Ιερού του  Ολυμπίου Διός». Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη μελέτη των προϊόντων διάβρωσης και στην συντήρηση λίθινων κινητών και ακίνητων μνημείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο