Πολύνα Ξηραδάκη

H Πολύνα Ξηραδάκη είναι πολιτιστική διαχειρίστρια που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, και έχει μεταπτυχιακό στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία. Από μικρή ηλικία η περιέργεια και η δημιουργικότητα της την ώθησε να ιδρύσει και να υλοποιήσει προγράμματα κοινωνικοπολιτιστικού χαρακτήρα (Staco, UrbanLayers, LearningOwl) με βασικό κίνητρο να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό με την τέχνη και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και τη δημιουργία εκπαιδευτικών δράσεων και ψηφιακών προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται, μέσω διεθνών προγραμμάτων και υποτροφιών, σε τομείς όπως το projectmanagement, η πολιτιστική διαχείριση, η εξεύρεση πόρων, οι δημόσιες σχέσεις και το audiencedevelopment για πρωτοβουλίες κοινωνικοπολιτιστικού χαρακτήρα, καθώς και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων.

Ως μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου Museolab (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύσεις. Μέσα από το CALLOS ευελπιστεί να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό με τις διαδικασίες της συντήρησης Αρχαιοτήτων αλλά και να συμβάλλει στη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών προϊόντων με στόχο την μεταφορά γνώσης στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο