Λυδία Αυλωνίτου

Η Λυδία Αυλωνίτου είναι Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (ΤΕΙ Αθήνας) με μεταπτυχιακό στην Προστασίατης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΑΠΘ). Το 2016 απέκτησετο διδακτορικό της στην Αρχαιολογία και Αρχαιομετρία (UniversitéParisNanterre) ως ερευνήτρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος NARNIA (Marie Curie ITN).

Από το 2005 εργάζεται ως συμβασιούχος υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ, σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αναλαμβάνοντας εργασίες συντήρησης αρχαιολογικών και ιστορικών αντικειμένων από ανόργανα και οργανικά υλικά (κεραμικό, γυαλί, μέταλλα, λίθος, οστό κ.α.). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικόενώ συνεργάζεται με ξένες σχολές και πανεπιστήμια (Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδάς), για τη συντήρηση αντικειμένων και για την οργάνωση σεμιναρίων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αναλυτικές μεθόδους διερεύνησης αρχαίων υλικών και τεχνικών κατασκευής (μετάλλων, κεραμικών, τοιχογραφιών) καθώς και τη μελέτη και τη ψηφιακή αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής διακόσμησης. Ως εργαζόμενη στο CALLOS στοχεύει,μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού συστήματος τεκμηρίωσης αρχαιολογικών αντικειμένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο