Λιάνα Τότου

Η Λιάνα (Γαρυφαλλιά) Τότου είναι Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης με εξειδίκευση στην Συντήρηση μνημείων με Laser. Έχει εξειδικευτεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ και στο Istituto di Fisica Applicata Nello Carrara στην Φλωρεντία. Έχει εργαστεί στο ΙΤΕ-ΙΗΔΛ συμμετεχοντας σε συνεργασίες με μουσεία και αρχαιολογικούς φορείς.

Μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της διαδρομής είναι η πολύχρονη συνεργασία της με το Μουσείο Ακρόπολης, στους καθαρισμούς με laser των Καρυάτιδων, της Ζωφόρου του Παρθενώνα κ.α. Συμμετείχε σε έργα στο Ερεχθείο και στο Μουσείο Κεραμεικού. Εκτός από τεχνική υποστήριξη για την σωστή λειτουργία των laser, είναι υπεύθυνη για την σωστή χρήση τους και την εκπαίδευσή των συντηρητών.

Εκτός της εμπειρίας στην εφαρμογή των laser στη συντήρηση, έχει κατάρτιση σε ερευνητικό επίπεδο στην διεξαγωγή πειραμάτων και της τεκμηρίωσης τους (τεχνικές ανάλυσης, photoshop κ.α.). Παράλληλα, έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και έχει απασχοληθεί σε εκδοτικούς οίκους και διαφημιστική εταιρεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο