Κυροπούλου Δάφνη

Η Δάφνη Κυροπούλου αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Cardiff ( 2009) με  μεταπτυχιακό στην επιστήμη της συντήρησης αρχαιοτήτων. Το 2010 ξεκίνησε την διδακτορική της διατριβή στο εργαστήριο σταθερών ισοτόπων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε συνεργασία με το τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2016 ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή και συνεχίζει την εργασία  της  στο  εργαστήριο  σταθερών  ισοτόπων,  ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και επιστημονικός συνεργάτης.  Παράλληλα, εργάζεται συνεχόμενα τα τελευταία δέκα χρόνια ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε έργα ΕΣΠΑ του Υ.Π.Π.Ο. Τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι η μελέτη και η συντήρηση ιστορικών κονιαμάτων και των αρχιτεκτονικών συνόλων που τα περιέχουν, ενώ έχει μελετήσει διεξοδικά το μουσειακό περιβάλλον, τα έργα τέχνης σε χαρτί και τις ιστορικές βιβλιοθήκες.

Η Δάφνη Κυροπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά συντήρησης και γεωχημείας κι έχει υπάρξει ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια

Μετάβαση στο περιεχόμενο