Δρ. Αναστασία Γιακουμάκη

Η Δρ. Αναστασία Γιακουμάκη είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ, 2002) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.Sc.) στην Προστασία Μνημείων (ΕΜΠ, 2003) και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υλικών (Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2009).

Εργάζεται σαν έμπειρη Βοηθός Έρευνας στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεθοδολογιών και διατάξεων που βασίζονται σε φασματοσκοπίες λέιζερ (LIBS, LIF, Raman κ.α.) κι εστιάζουν σε εφαρμογές στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σαν Έμπειρος Επιστήμονας Εφαρμογών στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μιας εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα φασματοσκοπίας LIBS.

Επίσης, εργάστηκε σα Μετα-Διδακτορική Ερευνήτρια σε διάφορα Ισπανικά Πανεπιστήμια. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές αναλυτικές εκστρατείες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία (Πομπηία), Συρία και Ιορδανία χρησιμοποιώντας φορητά συστήματα LIBS, Raman, XRF και DRIFTS. Είναι συγγραφέας 30 και πλέον επιστημονικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο