Βίκτωρ Πινιόν

O Δρ. Βίκτωρ Πινιόν είναι Διπλωματούχος Φυσικός (Πανεπιστήμιο Σαντιάγο δε Κομποστέλα, Ισπανία, 2001) και κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Πανεπιστήμιο Λα Κορούνια, Ισπανία, 2011).

Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής διερεύνησε διάφορες προσεγγίσεις για τη βελτίωση των αναλυτικών δυνατοτήτων της τεχνικής Φασματοσκοπίας Πλάσματος Επαγόμενου από Λέιζερ (LIBS) περιλαμβάνοντας τη χρήση λέιζερ με υπερβραχείς παλμούς καθώς και οπτικές διατάξεις διπλού παλμού λέιζερ.

Από το 2014 και για 6 χρόνια εργάστηκε σαν Εμπειρος Επιστήμονας Εφαρμογών στην εταιρεία Applied Photonics Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου μεταξύ άλλων συνέβαλε στον σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία αρκετών συστημάτων λέιζερ για την πυρηνική βιομηχανία. Από το 2021 εργάζεται σαν έμπειρος Βοηθός Έρευνας στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, έχοντας συμβάλλει ενεργά στην ολοκλήρωση διαφόρων έργων και συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και ανάπτυξη προηγμένων αναλυτικών συστημάτων.

Είναι συγγραφέας 25 περίπου δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κι έχει πάνω από 50 συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο